Geen producten (0)
Geen producten (0)
 

Azijnzuur 80 procent

€ 72,25 (inclusief btw 21%)
Levertijd 1-3 werkdagen
Omschrijving

AZIJNZUUR 80% 20 LITER

Kalk of andere soorten aanslag. Bijzonder vervelend, onhygiënisch en smerig. Maar de vraag is natuurlijk hoe u op een fatsoenlijke manier van die aanslag af komt. Azijnzuur 80% is de oplossing. In sommige gevallen zelfs letterlijk. Azijnzuur 80 procent is namelijk, zoals de aanduiding al aangeeft bijzonder geconcentreerd. Dat betekent dat u zelf kunt kiezen of u dit goedje zelf nog (met water) verdunt. Bij de minder hardnekkige vormen van kalk of aanslag is azijnzuur 20%, of zelfs schoonmaakazijn 8% namelijk uitstekend geschikt. U begrijpt het al: door schoonmaakazijn 80% te verdunnen kunt u geld besparen.

Azijnzuur eigenschappen

Azijnzuur is in eerste instantie natuurlijk een prima schoonmaakmiddel. Dit zuur heeft namelijk kalk-oplossende eigenschappen. Daarnaast is het voor het milieu een stuk minder schadelijk dan de chemische schoonmaakmiddelen die tegenwoordig erg in zwang zijn. De natuurlijke samenstelling maakt schoonmaakazijn 80% daarom uiterst geschikt om te gebruiken in én om het huis. In de tuin kunt u onkruid of aanslag op de tuintegels verwijderen zonder dat u het bodemleven dat daar ook aanwezig is aantast. Doordat azijnzuur zo goed op te lossen is in water kunt u zelfs de zuurtegraad eventueel aanpassen om de bodem zo nog verder te ontlasten.

80 procent: oplossen

Eigenlijk is het met azijnzuur 80% zo dat u deze vloeistof altijd op z’n minst een beetje moet verdunnen. 80% is namelijk wel zeer geconcentreerd, waardoor het risico altijd bestaat dat er schade aan het oppervlak wordt aangericht waarop u het azijnzuur aanbrengt. Het is dan ook slim om een beetje te testen met de juiste concentratie voordat u het zuur op badkamertegels en dergelijke toepast. Let daarom ook extra goed op bij (kalkhoudende) natuursteen. Deze stenen kunnen door azijnzuur worden aangetast bij contact.

Azijnzuur drukspuit

Azijnzuur (en zeker azijnzuur 80%) is vrij agressief. Wanneer u dit zuur vanuit een drukpomp spuit is de kans groot dat het mechanisme van zo’n pomp op een gegeven moment wordt aangetast vanwege het corroderende effect dat het zuur heeft op metalen als koper en messing. Wie verstandig is schaft bij ons een professionele drukspuit aan die speciaal is ontwikkeld voor het spuiten van azijnzuur (wel even aanlengen max 20%). In de drukspuit is plaats voor 7 liter vloeistof.

 

Ook interessant

€ 29,95