Geen producten (0)

Waterkoker ontkalken

Wie regelmatig water opwarmt, bijvoorbeeld in een waterkoker, krijgt vroeg of laat te maken met kalkaanslag. Het proces van kalkafzetting is bijna niet tegen te houden, omdat er in ons drinkwater nu eenmaal kalk aanwezig is. Toch zien de verwarmingselementen, of de kan er door kalkaanslag zo smerig uit dat u er graag wat aan doet. De oplossing is simpel maar effectief: met behulp van schoonmaakazijn gaat u de strijd met kalk aan, en beter nog: u wint met behulp van schoonmaakazijn van die vervelende kalkdeeltjes!

Sterk schoonmaakazijn

Wie kalkresten wil verwijderen in een waterkoker kan kiezen voor ‘gewone’ natuurazijn. Een betere optie is echter om schoonmaakazijn te gebruiken. Dit soort azijn is namelijk een stuk krachtiger en dus een stuk effectiever. Dat schoonmaakazijn zo sterk is geeft natuurlijk een enorm voordeel, maar er is wel iets waar even extra op moet worden gelet. Hebt u uw waterkoker ontkalkt met schoonmaakazijn dan is het extra belangrijk om voor gebruik de waterkoker goed na te spoelen.

Hard of zacht water

In Nederland heeft u voor wat betreft uw leidingwater te maken met zogenaamd ‘hard’ of ‘zacht’ water. Woont u in een gebied met zacht water dan betekent dit dat het water niet zo veel kalk bevat. Dat is een voordeel, want water met minder kalk leidt vanzelfsprekend ook tot minder kalkafzetting. Dat neemt niet weg dat het goed is om uw waterkoker regelmatig te blijven ontkalken met schoonmaakazijn. Woont u in een gebied waar u te maken hebt met hard water dan zal u uw waterkoker vaker moeten ontkalken.