Geen producten (0)

Tegels reinigen met schoonmaakazijn

Tegels reinigen met schoonmaakazijn

Een van de schoonmaakklussen waarvoor schoonmaakazijn erg veel gebruikt wordt, is het reinigen van tegels binnen en buiten uw woning. U kent wellicht de lelijke en vieze, groene aanslag op de tegels van uw terras, op de stenen van uw muren, enzovoorts. Ook kan er onkruid tussen de stenen van uw terras groeien, wat vaak lastig zelf weg te halen is. Binnenshuis wordt schoonmaakazijn voornamelijk gebruikt voor het verwijderen van een kalklaag op tegels, die bijvoorbeeld ontstaat in de badkamer of achter de kraan in uw keuken. Hoewel er tal van middelen op de markt zijn om tegels te reinigen, is schoonmaakazijn over het algemeen de meest effectieve bestrijding van aanslag op uw tegels binnenshuis en buitenshuis.

Schoonmaakazijn op tegels aanbrengen

Buitenshuis is het gebruikelijk om het schoonmaakazijn met een drukspuit over de tegels te verspreiden, waarna de aanslag in principe zelf zal verdwijnen. U kunt er ook voor kiezen om het azijn eerst aan te brengen met een drukspuit en de groene aanslag vervolgens met een borstel weg te vegen. Dit zal sneller werken, maar brengt ook meer tijd met zich mee! Onkruid sterft uit zichzelf af, als het schoonmaakazijn hiermee in aanraking is geweest. Zorg er altijd voor, dat u de drukspuit na het reinigen van uw tegels goed omspoelt met water.

Wanneer u schoonmaakazijn gebruikt voor het reinigen van uw tegels in de badkamer of bijvoorbeeld uw keuken, kunt u een klein beetje schoonmaakazijn op een doek aanbrengen. Met de doek kunt u de kalklaag op de tegels vervolgens eenvoudig verwijderen. De sterke zuren in het azijn doen het kalk verdampen als sneeuw voor de zon, een erg effectieve manier van schoonmaken!