Geen producten (0)

Een toepassing waar u schoonmaakazijn uitstekend voor kunt gebruiken is het verwijderen van roest. Waarschijnlijk is azijn niet het eerste middel waar u aan denkt wanneer u een roestige fiets of een roestige sleutel eens goed schoon wilt maken. Toch is azijn een natuurlijke vijand van roest en kan daarom uitstekend van pas komen. Vooral omdat schoonmaakazijn minstens zo goed werkt als allerlei dure antiroestmiddeltjes terwijl azijn een stuk goedkoper én natuurlijker is.

Roest verwijderen

Roest verwijderen met behulp van schoonmaakazijn kan op verschillende manieren. De meest logische en effectieve manier is door het geoxideerde (roestige) voorwerp in een bakje met schoonmaakazijn te laten weken. Na verloop van tijd zullen de roestvlekken verdwenen zijn. op het moment dat dit het geval is haalt u het voorwerp weer uit de azijn en spoelt het vervolgens met water schoon. Uiteraard is het zaak om het metaal daarna bijzonder goed droog te maken omdat het roestproces anders weer van voren af aan begint. Wanneer het metaal niet in een bakje geplaatst kan worden wrijft u het in met een doek met azijn.

Azijn minder schadelijk dan gewone antiroestmiddelen

Wilt u het liefst zo min mogelijk milieuonvriendelijke stoffen gebruiken in en om uw huis? Of hebt u kleine kinderen waardoor gevaarlijke stoffen beter vermeden kunnen worden? Juist dan is schoonmaakazijn ideaal. Antiroestmiddelen op chemische basis zijn duur, maar vooral ook schadelijk voor het milieu en gevaarlijk voor kinderen. Allemaal eigenschappen die azijn niet heeft. Logisch ook, want azijn is en blijft een natuurproduct, en geen chemische troep.