Geen producten (0)

Voor de meeste mensen zal het niet direct een hobby zijn: de ramen zemen. Toch moet dit klusje regelmatig gebeuren. Wie de ruiten vies laat worden kijkt niet meer prettig naar buiten, en minstens zo belangrijk; een woning waarvan de ramen smerig zijn ziet er al snel wat verpauperd uit. Wie de ramen lapt kan het dus maar beter direct goed doen. Vanzelfsprekend wordt voor het wassen van de ramen warm water met schoonmaakmiddel gebruikt. Toch leidt deze combinatie soms tot een ongewenst effect.

Voorkom strepen met schoonmaakazijn

Wie regelmatig de ramen wast met water en schoonmaakmiddel kent het fenomeen: strepen. Heeft u net uitbundig de ramen staan wassen, en wanneer de zon er op schijnt komen de strepen al tevoorschijn. Hoe kan dat? In gevallen dat dit gebeurt is er residu van het schoonmaakmiddel achtergebleven op het glas, en dit residu veroorzaakt lelijke strepen. Is hier wat aan te doen? Zeker wel! En de oplossing is verrassend eenvoudig: schoonmaakazijn.

Schoonmaakazijn neutraliseert strepen

Zoals gezegd ontstaan strepen door schoonmaakmiddel dat achterblijft op het glas. Voegt u echter een flinke scheut schoonmaakazijn toe aan het sop dan krijgen strepen geen kans. De azijn neutraliseert en verwijdert namelijk de overtollige resten van uw schoonmaakmiddel. Op dit punt is schoonmaakazijn absoluut superieur aan andere toevoegingen. Er gaan een heleboel ‘tips’ de ronde, waaronder het fabeltje dat er spiritus moet worden toegevoegd aan het sop. Absoluut niet waar! Spiritus geeft juist een waas, schoonmaakazijn geeft een blinkend resultaat!