Geen producten (0)

Magnetron als nieuw met schoonmaakazijn

Een magnetron is een fantastische uitvinding. Razendsnel een prakje verhitten, of even snel die appeltaartpunt opwarmen. Waarschijnlijk maakt u zelfs vaker gebruik van uw magnetron dan u zich op dit moment realiseert. Een magnetron die regelmatig wordt gebruikt krijgt op een gegeven moment echter te maken met een vervelende bijkomstigheid. Er ontstaan geurtjes die het niet erg smakelijk maken om nog langer etenswaren in de microwave op te warmen.

Schoonmaakazijn in de magnetron

Tja, die geurtjes in de magnetron, wat doet u er aan? Er is een prima oplossing: schoonmaakazijn! Dat had u misschien niet direct verwacht, maar door zijn sterk neutraliserende effect is juist schoonmaakazijn de grootste vijand van ongewenste geurtjes. Hoe u dit middeltje het best kunt gebruik om de geurtjes te verwijderen? Heel simpel: u warmt gewoon een bakje schoonmaakazijn op in de magnetron. Door de verhitting van dit natuurproduct ontstaat het neutraliserende effect. Het resultaat: een magnetron waar de restanten van de eerder opgewarmde maaltijd niet langer in ronddolen.

Stoom azijn en water

Wanneer u niet alleen de geurtjes uit de magnetron wil verdrijven, maar ook de binnenkant van het venster schoon wilt krijgen is het verstandig om water aan de schoonmaakazijn toe te voegen. Wanneer u dit mengsel verhit ontstaat er (meer) stoom, en die stoom zorgt ervoor dat het ruitje wordt gereinigd. Om de boel helemaal spic en span te krijgen is het verstandig om de magnetron van binnen nog even schoon te maken met een vaatdoekje. Zo hebt u snel en goedkoop weer een schone magnetron.