Geen producten (0)

Maak je theekoppen schoon met schoonmaakazijn

Gezellig theedrinken, voor veel mensen is het één van de meest ontspannende momenten van de dag. Hoe lekker een kop thee ook is, zelfs hierbij geldt de bekende uitspraak van Johan Cruijff: elk nadeel hep z’n voordeel’, want hoe komt u nu weer van die vervelende aanslag in uw theeglazen af? Aanslag kan de smaak van de warme drank beïnvloeden, en bovendien ziet het er nogal onsmakelijk uit. De oplossing? Gebruik schoonmaakazijn bij het reinigen van uw theekoppen.

Badje met schoonmaakazijn

Aanslag in kopjes en glazen die veroorzaakt is door thee kan nogal hardnekkig zijn. U moet dan ook de tijd nemen om het servies goed te reinigen. Door op de juiste manier schoonmaakazijn te gebruiken is dit echter geen enkel probleem. U stopt de door aanslag vervuilde koppen en glazen gewoon in een bak water waar u een flinke scheut schoonmaakazijn aan hebt toegevoegd. Vervolgens laat u het hele boeltje een nacht weken, en de aanslag is bijzonder gemakkelijk te verwijderen. De schoonmaakazijn werkt overigens niet alleen tegen de theeaanslag, vaak hebben kopjes of glazen ook last van kalkaanslag (er zit kalk in theewater). Die kalkresten neemt de schoonmaakazijn in één moeite mee.

Na het weken

Schoonmaakazijn werkt prima in combinatie met (warm) water om aanslag in theekoppen te verwijderen. Wel moet u er even rekening mee houden dat schoonmaakazijn een vrij intense smaak afgeeft. Voordat u het servies dus weer wilt gebruiken om thee uit te drinken is grondig naspoelen wel vereist.