Geen producten (0)

Heeft u meubels met een lederen bekleding in uw woning staan? Meestal hebt u daar behoorlijk voor in de buidel moeten tasten. Het is dan ook gewenst dat de lederen bekleding van een stoel of bank in uitstekende conditie blijft. Het leer moet glanzen om de sfeer in uw woning te blijven garanderen. Daar zijn ongetwijfeld allerlei dure middeltjes voor op de markt, maar waarom moeilijk en duur doen als het goedkoop en simpel kan? Om leer fantastisch schoon te krijgen voegt u een scheutje schoonmaakazijn toe aan het sopje en het leer is weer als nieuw.

Schoonmaakazijn op de juiste manier verdunnen

Voordat u het hele bankstel insmeert met schoonmaakazijn is het verstandig om het effect van te voren even te checken. De zuurgraad moet namelijk niet te hoog zijn, want daar kan het leer weer niet tegen. Om de ideale mix te vinden waarbij het leer schoon wordt maar niet beschadigd kunt u het beste een kleine test uitvoeren op een stukje leer dat aan het zicht onttrokken is. Bijvoorbeeld aan de onderkant van het bankstel.

Ook voor autoliefhebbers

De truc met schoonmaakazijn werkt niet alleen op meubels die u thuis hebt staan. Ook het interieur van uw auto krijgt een flinke boost wanneer u de bekleding afneemt met een sopje waaraan schoonmaakazijn is toegevoegd. Voor de duidelijkheid: deze tip gaat op voor auto’s met een lederen bekleding. In veel gevallen zullen dit dus oldtimers zijn. uiteraard geldt ook hier: test het mengel met schoonmaakazijn eerst op een onzichtbare plek.