Geen producten (0)

Laat uw kraan blinken met schoonmaakazijn

Een belangrijk onderdeel van uw keukenmeubilair is de kraan. Misschien is uw keuken zelfs wel uitgerust met meerdere kranen. Vooral bij veelvuldig gebruik kunnen er nogal wat gebruikerssporen ontstaan. Vaak is dit een vorm van aanslag die ontstaat rond de ‘mond’ van de kraan. Wanneer de kraan een beetje lekt kan deze aanslag zich zelfs over de hele kraan verspreiden. Deze witte aanslag is het gevolg van kalkafzetting en ziet er lelijk en onhygiënisch uit. Schoonmaakazijn is in dat geval een probaat middel om uw kraan weer te laten blinken.

Hoe ontkalkt u de kraan?

Wanneer alleen de buitenkant van de kraan te lijden heeft onder kalkaanslag is het bijzonder eenvoudig om hier wat aan te doen. De benodigdheden? Een doekje en wat schoonmaakazijn, zo simpel is het! Giet wat schoonmaakazijn in een (vaat)doekje en wikkel het doekje vervolgens om de kraan. Wanneer u het doekje een klein uur rond de kraan laat zitten is het resultaat verbluffend! Alle kalkaanslag is verdwenen!

Extreem aangetaste kraan

Wanneer u te maken hebt met een kraan die non stop lekt kan het zijn dat het element binnenin de kraan door kalk is aangetast. U kunt in zo’n geval natuurlijk een compleet nieuwe kraan aanschaffen, maar vaak biedt goede schoonmaakazijn ook op dit punt een oplossing. Door de draaiknoppen van de kraan los te draaien kunt u vervolgens het element met een waterpomptang uit de kraan halen. Leg dit (verkalkte) element enkele uren in een bak schoonmaakazijn en de kalkaanslag verdwijnt als sneeuw voor de zon.